Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Leer hoe je een Blob kunt uploaden en toevoegen in slechts 2 stappen

Stap 1. Ga naar Blobmaker.app

De makers achter de blob generator zijn zcreativelabs. De blobmaker is een geweldig hulpmiddel waarmee je zelf .SVG blog-afbeeldingen kunt genereren, ongeacht de kleur. Ga naar blobmaker.app en je zult verstelt staan. Het is namelijk kinderlijk eenvoudig om zelf een blob te ontwikkelen. Er wordt gebruik gemaakt van een eenvoudige interface met een paar bediedingselementen zoals kleur, complexiteit en contrast. Meer heb je niet nodig om mooie blogs te ontwikkelen.

Blobmaker

Stap 2. De blob-afbeelding instellen als achtergrondoverlay in Elementor

De implementatie opties van een blob zijn letterlijk oneindig. Om het eenvoudig te houden gebruiken we gewoon een random blob om een nette ontwerpaanpassing toe te voegen aan een sectie.

De blob is eenvoudig gegenereerd in de blobmaker.app. Daarnaast is de SVG-bestand al toegevoegd aan de mediagalerij in WordPress.

De eerste stap is om een achtergrondkleur in te stellen voor de sectie. Vervolgens ga ik naar overlay achtergrond en kies ik de blob uit mijn mediagalerij. De positie van de blob is center-center – niet herhalen – aangepast formaat en positie.

Tips

Er zijn nog een aantal dingen het vermelden waard tijdens het spelen met een blob-afbeelding.

  • Gebruik blobs niet te veel. Ze licht en gaaf, maar wees voorzichtig. Je wilt dat het een accent is op je ontwerp en niet het ontwerp zelf.
  • Gebruik ze alleen als ze zijn uitgelijnd en passend bij je huisstijl
  • Experimenteer met de dekking voor een beter blob effect
  • Gebruik consistente kleuren, zorg ervoor dat de blob kleur binnen het kleurenpallet van jouw huisstijl valt.
  • Gebruik alleen blobs van bekende bronnen.

Heb je al een blob-ontwerp geimplementeerd? Plaats dan een link in het opmerkingsgedeelte. Lukt het niet om een blob toe te voegen aan jouw website? Wij helpen je graag verder.

Betaalbare responsive website in Rotterdam

Wil je meer info over websites?

Een nieuwe website al vanaf
€249,-
Bekijk prijzen
Scroll naar top

Afspraak maken bij jou thuis of op kantoor? Maak vandaag nog een gratis afspraak!