Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Trage website? Boost de snelheid van je website met WP Fastest Cache in slechts 3 stappen!

Trage website Boost de snelheid van je website met WP Fastest Cache in slechts 3 stappen

Snelle websites zijn belangrijker dan ooit! Met name voor de smartphone met een 4g netwerk is een korte laadtijd van belang. Een langzame website zorgt ervoor dat bezoekers de website vroegtijdig zullen verlaten. Daarnaast houdt Google ook rekening met de snelheid van jouw website! Hoe sneller jouw website is hoe hoger je scoort binnen Google (SEO).

Heb je het idee dat je website traag is? Of ben je benieuwd hoe snel jouw website is? Gebruik dan één van de volgende tools:

Waarom het verstandig is om gebruik te maken van een caching plugin

Het verbeteren van de snelheid van jouw website klinkt als een ingewikkelde taak. Als je nieuw bent in het ontwikkelen van een WordPress website of je hebt geen technische kennis van het ontwikkelen van websies, komt WP Fastest Cache als geroepen. Een snelle website kan de volgende punten bevorderen:

  • Een snelle websites zorgt voor een hogere ranking
  • Vermindering van het vroegtijdig verlaten van jouw website
  • Het zorgt voor meer bezoekers

Installeer WP Fastest Cache binnen 5 minuten en in slechts 3 stappen.

Voordat je gaat beginnen met het downloaden, installeren en activeren van de WP Fastest Cache plugin, moet je ervoor zorgen dat er geen andere caching plugin is geïnstalleerd. Heb je een andere caching plugin geïnstalleerd? Deïnstalleer en verwijder de plugin. Doe je dit niet? Dan loop je het risico dat jouw website afbreekt! Daarnaast moet je niet vergeten om vooraf een backup te maken van jouw website!

1. Download de WP Fastest Cache Plugin

Zodra je in het WordPress menu zit ga je naar nieuwe plugin en zoek je naar de WP Fastest Cache Plugin. Druk vervolgens op installeren! Maak voor het activeren van de plugin een schermafbeelding van de resultaten van GTmetrix, Pingdom en Pagespeed. Zo kun je gemakkelijk de resultaten vergelijken na het installeren! Laten we beginnen met de complete installatie!

WP Fastest Cache Blog

2. Optimaliseer de WP Fastest Cache Plugin

Zoals je kan zien op onderstaande afbeelding kan je alles aanvinken. Het enige wat je nog moet aanpassen is de Preload tab. Als je gebruikt maakt van ‘shared hosting’ stel dan 4-6 pagina’s per minuut in. Maak je gebruik van een ‘VPS’ stel dan 10-12 pagina’s per minuut in. Klik vervolgens op verzenden en je zult zien dat de opties zijn opgeslagen.

Wp Fastest Cache optimaliseren

A. Verwijder Cache

Nu je alle instellingen hebt opgeslagen ga je naar de tab verwijder Cache. Klik vervolgens op ‘Verwijderd Cache en Minified CSS/JS.

Verwijder Cache Wp Fastest Cache

B. Cache Timeout

Stel een cache regel in voor alle pagina’s (staat onder verwijder Cache en Minified CSS/JS).

Cache Timeout Wp Fastest Cache

B. Afbeeldingen optimaliseren

De PRO versie van WP Fastest Cache zorgt ervoor dat je geen extra plugin meer nodig hebt voor het optimaliseren van de afbeeldingen. Afbeeldingen die niet geoptimaliseerd zijn zorgen voor een enorme vertraging op de website. 

Helaas moet je de PRO versie aanschaffen om afbeeldingen te optimaliseren. Het aanschaffen van de PRO versie is wel een aanrader! Niet alleen voor het optimaliseren van de afbeeldingen maar ook omdat je onder andere jouw website kan cachen voor smartphones. Wil je liever alleen gebruik maken van de gratis versie? Gebruik dan 
TinyPNG om de afbeeldingen te optimaliseren.

D. CDN

Een CDN zorgt ervoor dat jouw website nog sneller wordt geladen doordat jouw website op verschillende servers in de wereld tijdelijk worden opgeslagen. WP Fastest Cache heeft de mogelijkheid om een gratis CDN te integreren op jouw website. Dit kun je doen door naar de tab CDN te gaan en vervolgens klik je op CDN by Photon. Vervolgens klik je alleen maar op ‘next’ tot aan finish.

CDN Wp Fastest Cache

E. DB (Database Cleanup)

Als laatste optie geeft de WP Fastest Cache jouw de mogelijkheid om je databaste op te schonen. Helaas is dit alleen mogelijk in de premium versie. Maar je hoeft je geen zorgen te maken. Je kunt de WP-optimize gebruiken om je database op te schonen!

Database Cleanup Wp Fastest Cache

Ga naar Delete Cache > Delete Cache and Minified CSS en test vervolgens de snelheid van jouw website op: 

Conclusie

Nu weet je hoe je binnen 2 stappen de WP Fastest Cache plugin kunt instellen. En hoe de WP Fastest Cache plugin jouw website snelheid verhoogt in slechts 5 minuten tijd. Het is de meest eenvoudige cache plugin die beschikbaar is in de officiële WordPress-Repo.

Wij gebruiken voor alle websites die wij ontwikkelen de WP-Fastest Cache plugin. Het is namelijk niet nodig om te kiezen voor ingewikkelde cache plugins zoals W3 Total Cache. Om een betere laadsnelheid te krijgen, is het van belang dat je alle ongewenste plugins en thema’s deactiveren en verwijderd.

Heb je ooit wel eens WP Fastest Cache gebruikt of heb je tijdens de installatie problemen? Laat het ons weten door een reactie achter te laten! Ik zal proberen je problemen op te lossen.

Betaalbare responsive website in Rotterdam

Wil je meer info over websites?

Een nieuwe website al vanaf
€249,-
Bekijk prijzen

Blijf
op de hoogte

Ontvang aanbiedingen, acties & blijf op de hoogte van recente ontwikkelingen.

Scroll naar top

Afspraak maken bij jou thuis of op kantoor? Maak vandaag nog een gratis afspraak!