Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Waarom het hebben van een eigen website belangrijk is

Waarom het hebben van een eigen website belangrijk is

In Nederland zijn meer dan een miljoen ZZP’ers actief. Zelf bepalen waar en wanneer je werkzaamheden uitvoert, wordt steeds vaker als een verademing gezien. Door het aantal groeiende ZZP’ers in veel verschillende branches, ontstaat er steeds meer concurrentie. Het wordt voor een ZZP’er steeds belangrijker om online op te vallen, ook voor ons! Als je voor jezelf begint, ben je ook verantwoordelijk voor jouw eigen vindbaarheid. Maar hoe pak je dit aan?

1. Het werven van opdrachtgevers

Opdrachtgevers kun je werven via je eigen (offline) netwerk, maar je zoekt waarschijnlijk ook naar opdrachtgevers binnen de online community.

Andersom zullen ze ook opzoek zijn naar jou! Opdrachtgevers doen meestal eerst research op diverse platformen en website om de geschikte ZZP’er te benaderen. Het wordt hierdoor belangrijk om online goed vindbaar te zijn.

Veel ZZP’ers hebben een Facebook bedrijfsprofiel en het achterlaten van contactgegevens op diverse formus en platformen is wat veel mensen doen.

Het staat echter veel professioneler als je binnen een bericht direct naar jouw website kunt linken. De stap om een eigen website te ontwikkelen of te laten ontwikkelen lijkt echter voor sommige mensen te groot of niet nodig. En dat is een gemiste kans!

2. Waarom hebben sommige ondernemers nog geen website?

Natuurlijk zijn er verschillende redenen te bedenken waarom je als ondernemer nog geen zakelijke website hebt:

  1. Je bent net gestart en weet nog niet wat je precies gaat doen
  2. Je vindt het hebben van een website onnodig in jouw branche.
  3. Je bent al actief op social media en vindt dat genoeg.
  4. Je hebt al voor een lange tijd aan opdrachten binnen. Waardoor je geen tijd over hebt voor acquisitie
  5. Je bent druk en hebt geen tijd
  6. Je vindt het kostenplaatje van een websitebouwer te duur.

2.1 Website als back-up

Het kan zijn dat je nog niet precies weet wat je gaat doen, dat is natuurlijk helemaal niet erg. Wel is het interessant om al iets over jezelf te schrijven of jouw vaardigheden toe te lichten.

Je weet immers nooit wie jou online tegenkomt. Veranderen jouw werkzaamheden? Een website binnen WordPress is altijd eenvoudig te wijzigen.

Werk je alleen voor vaste opdrachtgevers? Ook dan is het niet verkeerd om een eigen website te laten maken. Het is namelijk voor de opdrachtgever een fijn idee dat je een professionele website hebt. Daarnaast kan je de opdrachtgevers toevoegen binnen je portfolio op de website.

2.2 Social media of een website?

Het valt natuurlijk niet te ontkennen dat je via social media een groot bereik hebt en sneller toegang krijgt tot een database aan potentiele opdrachtgevers en/of klanten.

Het staat echter wel veel professioneler om via social media te linken naar jouw website. Daarnaast is het heel eenvoudig om bepaalde content van jouw website te delen op social media. Hierdoor wordt jouw website het fundament/de spil van jouw acquisitie.

3. De voordelen van een website

Een website heeft als voordeel dat het mogelijk is om volledig jouw huisstijl toe te passen. Op social media is dit helaas nog niet mogelijk.

Daarnaast heb je als voordeel dat je met een website, ten opzichte van social media, niet vast zit aan bepaalde algoritmes en regels die continu veranderen. Google Analytics kun je jouw hele website tracken en meten. Je gegevens tracken en meten op social media is nog heel beperkt.

3.1 Makkelijk en niet duur

Tegenwoordig bestaan er ongelofelijk veel tools en webshoster om gemakkelijk een eigen website te bouwen. Wij snappen natuurlijk dat het een tijdrovende klus is. Daarom kun je er ook voor kiezen om jouw website te laten ontwikkelen. De meeste websitebouwers zijn duur.

Wij houden juist rekening met starters. Daarnaast hoeft een website tegenwoordig geen €4000,- meer te kosten met de juiste tools en ervaring. Wij bouwen website al vanaf €249,-. En ja ze zijn mooi, snel en SEO-proof!

3.2 Virtueel bedrijf

Een website is natuurlijk veel meer dan een digitaal visitekaartje. Het klopt dat je in één oogopslag laat zien wie je bent en waar je goed in bent.

Jouw website biedt jou ook de mogelijkheid om eerder gemaakt werk of voorbeelden te tonen. Hierdoor laat jij aan potentiele opdrachtgevers direct zien waarom jij bepaalde opdrachten kunt vervullen.

4. Bonus: 3 tips als je een website laat maken

4.1 Verzin een goede domeinnaam

Veel ZZP’ers kiezen er voor om hun eigen naam te gebruiken als domeinnaam. Dit is natuurlijk een optie. Maar je kunt er ook voor kiezen om de naam van jouw product of dienst of kenmerken hiervan te gebruiken als domeinnaam.

Overweeg je het laatste? Het is dan belangrijk dat jouw domeinnaam zoektermen bevat die relevant zijn voor jouw product.

Deze relevante zoektermen zijn eenvoudig te onderzoeken door te kijken welke zoekwoorden opdrachttevers gebruiken. Het mooiste zou natuurlijk zijn als je een domeinnaam kunt vinden met een populaire zoekterm.

Hierdoor kan je hoger in zoekresulten komen. Verder, probeer je domeinnaam eenvoudig te houden. Ingewikkelde woorden zorgen ervoor dat mensen jouw website niet kunnen onthouden!

4.2 Hou je website up-to-date

Het is belangrijk om jouw website up-to-date te houden. Schrijf zelf af en toe een blog of een interessant artikel en voeg een update toe.

Je laat bezoekers zien dat je online actief bent. Als je voor het laatst actief bent geweest in 2017, voelt een opdrachtgever zich minder geneigd om jou een bericht te sturen. Ze weten namelijk niet waar jij mee bezig bent geweest en of je überhaupt nog bestaat.

4.3 Optimaliseer je Search Engine Optimalization (SEO)

Iedereen wilt graag boven aanstaan binnen de zoekresultaten. Dit kun je niet alleen beïnvloeden met een domeinnaam maar ook met gestructureerde data.

Daarnaast moet je ervoor zorgen dat jouw website gebruiksvriendelijk en mobielvriendelijk is. Je kunt ook een zoekwoordenonderzoek doen om beter vindbaar te worden en te blijven.

Betaalbare responsive website in Rotterdam

Wil je meer info over websites?

Een nieuwe website al vanaf
€249,-
Bekijk prijzen

Blijf
op de hoogte

Ontvang aanbiedingen, acties & blijf op de hoogte van recente ontwikkelingen.

Scroll naar top

Afspraak maken bij jou thuis of op kantoor? Maak vandaag nog een gratis afspraak!