Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Google reCAPTCHA, voor een spamvrije WordPress website!

ReCAPTCHA V3 Spamvrije wordpress website

De kans is heel groot dat jouw website of webshop over verschillende formulieren/invoervelden beschikt. Dankzij deze handige contactformulieren kunnen (potentiele) klanten direct vragen neerleggen of reageren op nieuwspagina’s. Helaas zijn er ‘bots’ en ‘spammers’ die misbruik maken van jouw formulieren.

Het gevolg hiervan is spam berichten onder je nieuwsartikel of vreemde mailtjes in je inbox. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten. ReCAPTCHA van Google is de oplossing. In dit artikel vertellen wij je wat reCAPTCHA is en hoe je reCAPTCHA kunt toepassen op jouw wordpress website!

ReCAPTCHA: voor een veilige en spamvrije website

Google heeft een systeem ontwikkeld om te achterhalen of websitesbezoekers op jouw website een mens of een bot is. ReCAPTCHA is gratis en detecteert potentiële aanvallers of voorkomt dat jij als websitebeheerder uren bezig bent met het verwijderen van spam. Daarnaast kan reCAPTCHA onderscheidt maken tussen ‘echte’ bezoekers en bots. Hierdoor heb je een beter overzicht van hoeveel website bezoekers zich daadwerkelijk op je website bevinden.

De beveiligingsmaatregel is ‘Easy on Humans, Hard on Bots’.  Dit houdt in dat de testen van Google makkelijk op te lossen zijn voor echte mensen maar niet voor bots. Denk maar eens aan de reeks plaatjes van verkeersborden of auto’s. 

 

Verschillende vormen van reCAPTCHA

Google is constant bezig om de reCAPTCHA gebruiksvriendelijker te maken. De afgelopen jaren heeft Google verschillende versies uitgebracht. Voor de vroegere computeraars, in de beginperiode werden de doorgestreepte woorden als test gebruikt. Deze woorden moest je overtypen. Het was geen ideale versie omdat het vaak een hele klus was om het woord te ontrafelen. Vaak moest je met veel frustratie een nieuw woord ontrafelen en overtypen. 

reCAPTCHA v2

ReCAPTCHA V2 met de bekende ‘I’m not a robot’ is een stuk gebruiksvriendelijker. Het enige wat je hoeft te doen is het vinkje aanklikken en je bent geverifieerd. 
Google Recaptcha v2 spamvrije website

reCAPTCHA v3 (2018)

De derde generatie reCAPTCHA v3 kwam eind 2018. Google gebruikt op de achtergrond van jouw website algoritmes op mensen en bots te onderscheiden. Bezoekers hoeven hierdoor 99% van de tijd geen handeling meer te verrichten.

ReCAPTCHA v3 maakt gebruik van een score systeem tussen de 0.0 en 1.0. Elke bezoekers van je site wordt geranked op basis van menselijke bezoeker of bot bezoeker. De score komt tot stand door de interacties tussen de bezoekers en jouw website.

Zodra het gedrag van bezoekers verdacht of onnatuurlijk over komen wordt er een score van 0.0 toegekend aan de bezoeker. Op dit moment wordt ook de V3 ondersteund door WordPress websites ontwikkeld met Elementor!

ReCAPTCHA implementeren op jouw Elementor website

 1. Ga naar Google reCAPTCHA website en klik op Get reCAPTCHA
 2. Vul onder Label de naam van jouw website in, kies reCAPTCHA V2 of reCAPTCHA V3 “Ik ben geen robot”, voer de domeinen in die je wilt beveiligen en accepteer de Algemene voorwaarden.
 3. Je ontvangt twee API-sleutels
 4. Keer terug naar het WordPress Dashboard> Elementor> Instellingen> Integraties
 5. Voer onder reCAPTCHA de twee API-sleutels in en klik op Wijzigingen/opslaan
 6. Voeg een nieuwe pagina toe en bewerk met Elementor
 7. Sleep een formulierwidget in
 8. Ga naar Formulier> Inhoud> Formuliervelden en klik op + add item
 9. Kies onder de Type reCAPTCHA
 10. In het formulier zie je nu de tekst ‘Ik ben geen robot / I’M not a Robot’
 11. Klik op Opslaan

Heb je hulp nodig?

Lukt het niet om de ReCAPTCHA te implementeren of heb je andere vragen of suggesties? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Wil jij voor de rest zeker zijn van een veilige omgeving zonder spam activiteiten? Wij bouwen websites vanaf €249,-. Door onze all-in-one pakketten worden er achteraf geen extra kosten gefactureerd. Neem contact met ons op voor meer informatie!

Betaalbare responsive website in Rotterdam

Wil je meer info over websites?

Een nieuwe website al vanaf
€249,-
Bekijk prijzen

Blijf
op de hoogte

Ontvang aanbiedingen, acties & blijf op de hoogte van recente ontwikkelingen.

Scroll naar top

Afspraak maken bij jou thuis of op kantoor? Maak vandaag nog een gratis afspraak!