Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

De stille kracht van SEO

De stille kracht van SEO blog

Voor de meeste bedrijven is online zichtbaarheid en een hoge ranking binnen Google belangrijk. Dit kan je bereiken door middel van SEO (Search Engine Optimization/zoekmachineoptimalisatie). Ieder bedrijf heeft zijn eigen trucjes om beter te ranken in Google en ook wij hebben onze eigen manier, zonder geld uit te geven.

Waarom is SEO belangrijk?

Wil je online beter vindbaar worden? Leg dan de focus op SEO. Tegenwoordig doet circa 80% van de consumenten eerst online onderzoek voordat ze besluiten een organisatie daadwerkelijk te benaderen. De meeste consumenten in Nederland zullen hiervoor Google gebruiken, wereldwijd gebruikt circa 81% namelijk Google als zoekmachine. Per seconde krijgt Google ongeveer 57.000 zoekopdrachten om uit te voeren. Door SEO toe te passen op je website verbeter je het aantal relevante bezoekers via zoekmachines. Er zijn natuurlijk verschillende manieren om dit te doen. Onze belangrijkste tip: Geef geen vermogen uit aan allemaal linkbuilding strategieën. Een hogere positie in Google krijgen kan ook door alleen maar bezig te zijn met je eigen content en je eigen website structuur.

Tips om sneller en hoger te ranken in Google

Om te beginnen, stel je zelf niet voor de illusie dat een paar kleine tips je een hoge ranking geven in Google. Deze tips verhogen alleen de kans dat je hoger rankt dan dat je nu doet. Voor de topposities draait het om het totaalplaatje van alle SEO mogelijkheden. Zoals de titel luidt zijn hier een aantal praktische tips om hoger en sneller te ranken in Google.

Het gebruik van keywords

Keywords zijn termen die gebruikers invoeren op een zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo. Het gaat hier dus om de termen die (potentiële klanten) gebruiken om jouw organisatie op te zoeken.. Als je wilt dat de klant je vindt is het dus van belang om deze woorden terug te laten komen in de teksten op de website. Als je wilt ranken op een zoekwoord moet de pagina relevant zijn aan het onderwerp en zoekwoord. Een aantal tips op het gebruik van keywords te verbeteren:

 • Zoekwoorden zijn vertaalde behoeftes van de consument.
 • Denk niet in zoekwoorden maar in vragen, problemen en behoeftes.
 • Houd er rekening mee dat het draait om het totaalplaatje, waaronder ook de  laag van de informatiebehoefte valt.
 • Hoe beter je deze behoefte weet te vervullen hoe kwalitatiever je pagina is voor Google
 • Gebruik de zoekwoordplanner van Google om te kijken hoe vaak er naar een woord of zin wordt gezocht.
 • Ben je een startende ondernemer? Richt je dan op maximaal 5 woorden met een klein zoekvolume.

Verbeter je SEO-teksten

Een goede verkopende SEO-tekst kan een enorme bijdrage leveren aan je zoekwoord optimalisatie. Bij een goede SEO-tekst draait het voornamelijk om relevante en waardevolle inhoud voor de lezer. Als je daaraan vasthoudt, optimaliseer je de tekst tegelijkertijd voor zoekmachines. Maar, wat maakt een tekst een relevante webtekst? Een kleine opsomming van enkele tips om jouw SEO-tekst te verbeteren.

 • Schrijf een pakkende tekst voor de klikbaarheid
 • Gebruik het zoekwoord ongeveer 3 to 4 keer in een tekst
 • Hoe specifieker de zoekwoordcombinatie is hoe minder vaak je het zoekwoord terug hoeft laten komen.
 • Let er op dat de zoekmachine naar de gehele pagina kijkt om het onderwerp van de website te bepalen.
 • Schrijf voor de zoekende klant en niet voor het keyword. Probeer dus op een natuurlijke wijze te schrijven, vaak komt je zoekwoord wel terug.
 • 500 woorden wordt gezien als het meest optimaal, maar zorg te allen tijde dat je niet meer dan 2500 woorden gebruikt.

Dit zijn dus twee manieren om je SEO te verbeteren. Weliswaar zijn er natuurlijk veel meer verschillende manieren. Ken je de besproken manieren al en heb je deze al tevergeefs geprobeerd? Neem dan contact op met ons en wij helpen je graag verder met het verbeteren van je SEO.

Betaalbare responsive website in Rotterdam

Wil je meer info over websites?

Een nieuwe website al vanaf
€249,-
Bekijk prijzen

Blijf
op de hoogte

Ontvang aanbiedingen, acties & blijf op de hoogte van recente ontwikkelingen.

Scroll naar top

Afspraak maken bij jou thuis of op kantoor? Maak vandaag nog een gratis afspraak!